Welcome to SpotSuite
Create, share and track routes realted to your interests
Find out
more

The route

Petites Grans Llibreries

Petites Grans Llibreries

Route created&published by Spotsuite Price 0 €
Created: 18/04/14 lang: Català Topic(s): Literature
Places: Barcelona Distance: 0 Km. Media: Public transport
Keywords: llibreries, llibreries alternatives, llibreries de barri, llibreria de proximitat, editorials petites

Description

Darrerament i contra tot pronòstic han proliferat a la ciutat de Barcelona un rosari de petites llibreries que tenen en comú la recerca de la proximitat amb el lector i per la voluntat d'esdevenir espais de dinamització cultural dels seus respectius barris, apostant per la especialització i la fidelització dels lectors. És un fenomen que té un cert paral·lelisme amb les editorials, on els grans grups s'han menjat bona part de les editorials mitjanes però han sorgit diverses iniciatives petites però molt actives que suposen una atractiva alternativa. Us convidem a descobrir aquestes noves llibreries i les activitats que s'hi fan.

Vote
Downloads: 0 Comments: 0
 • Spot 1 No llegiu - Poblenou

  No llegiu - Poblenou

  Published by on 18/04/14
  Location: Barcelona
   
   
  Darrera aquest títol tant provocador hi trobem a una llibreria que va obrir les seves portes el 2013 per iniciativa de Xavier Vidal. L'espai aporta al Poblenou un dinamisme cultural que en les ocasions senyalades, com el Sant Jordi, s'irradia sobre la Rambla, i té clar el seu paper de llibreria de barri en un sentit molt ampli i actual del terme, motiu pel qual va defugir el centre o Gràcia i es va instal·lar en aquest barri on va veure que hi mancava un espai d'aquestes característiques. 
  Un dels trets característics de No Llegiu és un emprovador de llibres, uns sèrie de sofas situats al mig de l'establiment on hom pot fer una ullada tranquil·la als llibres per veure si li queden bé o no. També s'hi venen llibres usats a un preu més que raonable i fins i tot disposen d'un servei d'entrega de llibres a domicili. 
   
   
  @Nollegiu
 • Spot 2 A Peu de Pàgina - Sarrià

  A Peu de Pàgina - Sarrià

  Published by on 19/04/14
  Location: Barcelona

  Els tranquils carrerons de Sarrià acullen el record de J.V. Foix, Gabriel García Màrquez i, des del 2008, també la llibreria A Peu de Pàgina, un espai creat i mimat per Gemma Barrufet per tal de portar una llibreria de proximitat i un espai cultural a un barri que no tenia gairebé cap oferta d'aquestes característiques. El segell personal de Barrufet passa per tenir clar que un llibreter és més que un venedor de llibres i que una llibreria és més que un espai on s'hi venen llibres, i per això al seu establiment s'hi poden veure exposicions, participar en un club de lectura per als nens i nenes del barri i és un punt de trobada per a escriptors i lectors.

  www.apeudepagina.com

  apeudepagina.wordpress.com

 • Spot 3 La Memòria - Gràcia

  La Memòria - Gràcia

  Published by on 19/04/14
  Location: Barcelona
   
  Gràcia és el paraís de les llibreries petites, fins al punt que darrerament aquests estabñiments s'han unit en una associació i han atorgat al barri el títol de la Vila dels Llibres (http://llibretersdegracia.com/). Des de fa molts anys el dinamisme de ressonàncies hipsters que viu Gràcia es veu reflectit amb un gran nombre d'establiments de tota mena que donen serveis a habitants i passavolants, incloent-hi un bon nombre de llibreries especialitzades que més que competir es complementen les unes a les altres.
  En aquest context podem trobar pels carrers del barri llibreries com la Memòria, Situada a la Plaça de la Vila de Gràcia, especialitzada en llibres d'història, d'aquí el seu nom. Els seus impulsors,  Xavier Cortès i Mireia Gispert, estan convençuts que aquesta aposta arriscada té un públic reduït però fidel al que volen atraure amb activitats al voltant de la seva especialització que té la memòroa del seu nom com a fil conductor: activitats al voltant del 1714, el primer centenari de la Primera Guerra Mundial, etc.
   
  @MemoriaLlibres
 • Spot 4 Pequod - Gràcia

  Pequod - Gràcia

  Published by on 19/04/14
  Location: Barcelona

  Els iniciats ja ho saben i els que no aviat descobriran que Pequod és el nom del vaixell amb el que Ahab i la seva tripulació empaitaven la gran balena blanca a l'immortal llibre de Melville. Amb aquest nom de ressonàncies tant aventureres, els seus capitans Pere Fernandez i Consuelo Gallego, ens convide a pujar a bord de la seva petita però acurada i atrevida selecció de narrativa nova i de segona mà.

  www.pequodllibres.com

  @pequodbcn

 • Spot 5 Espai Contrabandos - Sant Pere

  Espai Contrabandos - Sant Pere

  Published by on 19/04/14
  Location: Barcelona
   
  Annexe a la editorial Icaria, l'Espai Contrabandos neix com a aparador i punt de venta de tot uns seguit d'editorials i projectes relacionats amb temàtiques socials i de pensament crític: la mateixa Icaria, Xalaparta, Laertes, Gedisa, etc. Ubicada al emblemàtic Forat de la Vergonya, l'espai dóna veu i suport a diversos moviments de protesta i temàtiques com el medi ambient, feminisme, economia alternativa, memòria històrica o educació, i ho fa amb presentacions de llibres, debats, grups de lectura i activitats que sovint s'embrinquen amb la lluita veïnal d'aquesta part en transformació de Ciutat Vella.
   
   
  @EspaiContraband 
 • Spot 6 Abracadabra - Sant Pere

  Abracadabra - Sant Pere

  Published by on 19/04/14
  Location: Barcelona

  Abracadabra és una delícia. Especialitzada en literatura infantil i llibre il·lustrat, Abracadabra (pata de cabra) és un lloc on podem torbar llibres que no sempre són fàcils de localitzar en altres llocs, sovint provinents d'editorials petites tant d'aquí com dels quatre racons del món, amb un ventall que inclou més de sis idiomes. També és un punt de trobada per a autors, il·lustradors i altres professionals que es mouen al voltant del llibre il·lustrat, alhora que s'hi poden trobar activitats com tallers d'il·lustració per a nens i el seu blog ens ofereix exquisides recomanacions setmanals.

  @abracadabrabook

   

 • Spot 7 La Calders – Sant Antoni

  La Calders – Sant Antoni

  Published by on 19/04/14
  Location:
   
  Tot sembla fet a mida: el diminut passatge Pere Calders alberga la llibreria que consagra el seu nom a la figura del gran contista de les nostres terres (per bé que va haver d'escriure molt, massa, des de Mèxic). Amb la voluntat d'obrir 12 hores al dia set dies a la setmana, la Calders arranca fort, amb una decoració mínima però molt ben pensada i una selecció literària i d'assaig que farà les delícies de les ànimes més exigents.
  Situada en una zona amb poques llibreries, la Calders té la sana intenció de dinamitzar un barri que darrerament està molt animat amb la obertura de locals nous que conviuen amb els bodeguetes de tota al vida i on els caps de setmana s'hi formen aglomeracions per fer el vermut i prendre unes canyes. 
  Darrera el projecte hi ha la el llibreter Abel Cutillas i la periodista Isabel Sucunza, i en aquest espai antigament ocupat per una fàbrica de botons, té una de les seves naus dedicada a la venda de llibres i a albergar presentacions, exposicions i recitals, mentre que l'altra nau es reserva com a espai de coworking que vol atraure a professionals del món del llibre i petites editorials.
   
   
  @LaCalders
 • Spot 8 La Impossible – Eixample

  La Impossible – Eixample

  Published by on 19/04/14
  Location: Barcelona
   
  El tret més característic d'aquesta llibreria situada a l'Eixample és que bona part el seu fons editorial és en català, fet extraordinari del qual sens dubte s'en deriva el nom de l'establiment, sumat al fet que els seus impulsors, els llibreters Olga Federico, Tono Cristòfol i Mireia Perelló, provenen de grans aventures llibreteres avui  desaparegudes com l'espai Proa. Amb aquests antecedents, a la llibreria hom hi podrà trobar gent amb un ampli coneixement del sector editorial i autèntica passió pels llibres i que, per tant, poden proporcionar un servei molt acurat i personalitzat
  Alhora, la llibreria es reivindica com un espais de dinamització cultural recollint el testimoni d'aquesta zona de la ciutat que des de sempre ha comptat amb gran tradició llibretera per bé que darrerament les grans empreses i les circumstàncies econòmiques han anat fagocitant les opcions més independents (però per això ells son la Impossible, no?).
   
   
  @LAIMPOSSIBLE_LL
close

Share the Route

close

Share by e-mail