Welcome to SpotSuite
Create, share and track routes realted to your interests
Find out
more

The route

Circuit d'Art Contemporani

Circuit d'Art Contemporani

Route created&published by PuigVA Price 0 €
Created: 31/01/14 lang: Català Topic(s): Art
Places: Distance: 0 Km. Media: Walk
Keywords: Barcelona, circuit, art contemporani, galeries,

Description

Parlo d’una iniciativa pionera al món: el Circuit d’Art Contemporani proposat per Art Barcelona, la primera associació de galeries d’art contemporani que es va crear a Espanya els anys 90. A partir d’un element urbà, un pal de 2,53m d’alçària, ubicat al davant de les galeries, els museus, les fundacions i els centres d’art contemporani, pots identificar els espais culturals que formen part del circuit i que estan compromesos amb la creació actual. Els pals els trobareu de dos colors: els roses, que identifiquen a galeries, i els blaus, que identifiquen a museus o fundacions. A més a més, tot molt tecnològic: han incorporat un sistema wireless i un codi QR que et porta directament al web per a trobar més informació sobre la galeria o institució. En aquesta ruta, de moment, es mostren 7 spots dels 37 que formen el circuit.

Vote
Downloads: 0 Comments: 0
 • Spot 1 Galeria Joan Prats

  Galeria Joan Prats

  Published by on 31/01/14
  Location: Rambla Catalunya, 54 Barcelona

  La Galeria Joan Prats ha estat des de la seva inauguració el 1976 una de les galeries pioneres a l'escena contemporània internacional exposant i promovent l'obra dels artistes que representa. La galeria està compromesa en difondre i facilitar la lectura dels diferents llenguatges amb els que creen els seus artistes, contribuïnt a la realització de projectes artístics. La galeria també participa a les fires d'Arco, Art Basel i Art Basel-Miami Beach.

  Alguns dels artistes que representa és Knut Âsdam, Jordi Alcaraz, Erick Beltrán, Fernando Bryce, Cabello / Carceller, Carla Zaccagnini, Joaquim Chancho, Hannah Collins, Crles Congost, Evru-Zush, Ferran Garcia Sevilla, Luis Gordillo, Hernández Pijuan, Fabian Marcaccio, Enrique Martínez Celaya, Aleksandra Mir, Antoni Muntadas, Javier Peñafiel, PErejaume, Víctor Pimstein, Fernando Prats, Ràfols Casamanda, Caia Reisewitz, Juliao Sarmento, José María Sicilia, Eulàlia Valldosera i Alejandro Vidal.

 • Spot 2 Galeria Senda

  Galeria Senda

  Published by on 31/01/14
  Location: Consell de Cent, 337 Barcelona

  Inaugurada l'octubre de 1991, Senda ha orientat la seva estratègia durant els anys cap a la divulgació i el suport del treball de joves talents emergents, tant espanyols com internacionals, contrastant amb la producció d'artistes de sòlida reputació. Aquesta promoció de l'art contemporani s'expressa mitjançant exposicions que alternen diverses disciplines com la pintura, l'escultura, la fotografia, la instal · lació i el vídeo. D'altra banda, Senda participa regularment en fires de reconegut prestigi internacional.

  Membre de l'associació Art Barcelona, la galeria es va traslladar a l'abril de 1999 a un nou espai a la confluència dels carrers Consell de Cent i Rambla de Catalunya, al centre cultural i artístic de la ciutat.

  Podeu trobar un nou espai de la galeria, l'Espai 2NOU2  al carrer Enric Granados, 3.

 • Spot 3 La Taché Gallery

  La Taché Gallery

  Published by on 31/01/14
  Location: Consell de Cent, 292

  Espai multidisciplinar on podreu trobar llibres, art i disseny.

  Més informació: http://www.latachegallery.com

 • Spot 4 Galeria Carles Taché

  Galeria Carles Taché

  Published by on 31/01/14
  Location: Consell de Cent, 290 Barcelona

  La Galeria Carles Taché, fundada i dirigida des del 1986 per Carles Taché (Barcelona, 1947), està ubicada al carrer Consell de Cent, al centre de la ciutat de Barcelona. La Galeria està integrada dins de l'Associació Art Barcelona, associació que presidí Carles Taché durant vuit anys.

  Internacionalment la galeria ha participat en les més importants fires d'art contemporani: FIAC (Paris), Art Cologne, Chicago Art Fair, ARCO (Madrid), Art Brussels, MACO (México), KIAF (Corea) o ShContemporary (Shanghai), entre d'altres. La galeria col·labora regularment amb altres galeries, institucions, fundacions i museus nacionals i estrangers. Tanmateix, cal destacar el llarg historial de la galeria com a editora d'art. Des de la seva inauguració la galeria ha rebut diferents premis; el Premi ACCA de l'Associació de Crítics d'Art el 1987 i el 2000,el Premi Ciutat de Barcelona el 1990 i, més recentment, el Premi GAC a la galeria per la seva trajectòria el 2013.

 • Spot 5 Galeria Toni Tàpies

  Galeria Toni Tàpies

  Published by on 31/01/14
  Location: Consell de Cent, 282 Barcelona

  L’espai de la galeria s’ha transformat en una sala d’exposició on s’exhibirà de forma gairebé permanent obra de l’artista. A partir d’octubre de 2013 i, per celebrar el 20 aniversari de la galeria, es realitzaran a més en el seu espai, esdeveniments periòdics en els quals es mostraran peces singulars de la seva col·lecció. Es farà una èmfasi particular en les obres dels artistes que han treballat en la galeria durant els últims vint anys. En aquestes exposicions s’enfocarà el treball expositiu en poques peces -moltes vegades una sola- que per les seves característiques artístiques, tècniques o històriques ofereixin una especial rellevància.

  A més, la Comissió Tàpies, s’uneix a la Galeria Toni Tàpies i operarà sota el mateix sostre. La Comissió Antoni Tàpies té com a finalitat l’autenticació i realització dels certificats de l’obra d’Antoni Tàpies.

  Interior de la galeria Toni Tàpies

  Interior de la galeria Toni Tàpies
 • Spot 6 Galeria Eude

  Galeria Eude

  Published by on 31/01/14
  Location: Consell de Cent, 278 Barcelona

  Eude és una realitat pluridisciplinar fruit d'un projecte iniciat des d'una experiència personal, la qual assumeix el compromís de respondre i correspondre al món en què s'insereix. La imatge de contemporaneïtat de Eude es basa en la propagació de les seves propostes. Han estat testimoni, entre altres, les fires ARCO, NEW ART, FRANKFURT ART MESSE, DRESDEN MESSE, KÖLN MESSE i SALÓ DU PRINTEMPS, al Canadà, que han servit per donar suport present i futur d'artistes com Aguadé, Bruix, Homs, Guitart, Malaret, Puigdemont, Yolanda del Reg, Carme Riera, Rocamora, Salines, Saludes o Tsukumo .

  La Galeria Eude és un espai que acull un gran nombre de disciplines creatives convivint amb l'actualitat. És un lloc on es dóna oportunitat al pensament i a la tècnica: un lloc privilegiat on, sigui quin sigui l'àmbit d'intervenció, no s'exclou la sensibilitat.

  Exterior de la Galeria Eude

  Exterior de la Galeria Eude
 • Spot 7 Galeria Balaguer

  Galeria Balaguer

  Published by on 31/01/14
  Location: Consell de Cent, 315 Barcelona

  La galeria va ser fundada per Fidel Balaguer al 2002 a Matadepera (Vallès Occidental) i al 2004 es va traslladar a l’actual ubicació de Consell de Cent de Barcelona. Al 2009 la galeria va ser acceptada com a membre d’Art Barcelona.

  Des dels seus inicis, la galeria es centra en l’exposició i promoció de l’art contemporani en els seus diferents llenguatges: pintura, dibuix, fotografia, escultura, vídeo, performance… La seva línea d’actuació ve marcada per la “recuperació d’artistes de llarga trajectòria i la seva posterior difusió, per la consolidació de creadors dins de l’àmbit local i per l’aposta pels joves valors”. Al 2011 la galeria posa en marxa un cicle de performance, comissariat per Ariadna Rodríguez, amb una periodicitat bimensual les performances es realitzen dins l’espai de la galeria.

close

Share the Route

close

Share by e-mail